10:32, 30 грудня 2019 р.

5 цікавих салатів на Новий Рік

5 цікавих салатів на Новий Рік

Ви вже підготували меню до Новорічної ночі? Що у цьому році буде на святковому столі?

Ми підібрали декілька цікавих рецептів салатів, які ви можете з легкістю приготувати дома і частувати гостей у святкову ніч.

Гранатовий браслет

Салат "Гранатовий браслет" - інгредієнти:

  • 300 г курячого філе,

  • 2 шт. граната,

  • 2 шт. буряка,

  • 2 шт. моркви,

  • 3 шт. картоплі,

  • 1 цибулина,

  • 3 яйця,

  • 70 г волоських горіхів,

  • 200 г майонезу,

  • 1 ст. ложка 9%-го оцту,

  • 1 ч. ложка цукру,

  • чорний мелений перець за смаком,

  • сіль за смаком.

Салат "Гранатовий браслет" - приготування:

  1. Буряк, картоплю і яйця відвари до готовності. Потім все остуди, очисти і потри на крупній тертці по окремих тарілках.

  2. Куряче філе відвари в підсоленій воді, остуди і поріж невеликими кубиками. За бажанням його ще можна трохи обсмажити в невеликій кількості олії.

  3. Цибулю дрібно поріж і замаринуй на 15 хвилин, додавши сіль, цукор і оцет.

  4. Моркву потри на дрібній тертці. Якщо вона занадто соковита, зціди зайвий сік, щоб салат не був дуже рідким і не потік.

  5. Волоські горіхи трохи підсуши, очисти від шкірки і подрібни.

  6. На середину широкого блюда постав склянку, щоби надати салату форму браслета. Далі слід викласти салат "Гранатовий браслет" навколо склянки шарами, посолити і поперчити кожен шар за смаком і змастивши тонкою сіточкою майонезу, в такій послідовності:

  1. картопля,

  2. буряк,

  3. морква,

  4. волоські горіхи,

  5. куряче філе,

  6. цибуля,

  7. яйця,

  8.  куряче філе,

  9. буряк.

  1. Потім обережно дістань склянку, обмаж салат майонезом, а зверху всю поверхню прикрась зернами граната.

  2. Блюдо затягни харчовою плівкою і постав у холодильник на 4-5 годин, щоб салат "Гранатовий браслет" гарненько просочився.

Салат з копченим лососем від Ектора Хименоса Браво



Якщо ви бажаєте чогось вишуканого, то пропонуємо вам подивитися на один з рецептів відомого шеф-повара Ектора Хіменоса Браво, котрий є незмінним ведучім передачі “Майстер Шеф”. Пропонуємо до уваги салат з копченим лососем.

Салат з копченим лососем, перепелиними яйцями та ікрою щуки від Ектора Хіменеса Браво, приправлений мусом з хрону з пряним буряком у вині - відмінна закуска на смачний стіл.

Інгредієнти (На 4 людини):

  • Лосось копчений 200 г 
  • Ікра щуки 40 г
  • Перепелині яйця 6 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Маш-салат 50 г
  • Салат фрізе 50 г
  • Листя кучерявої петрушки 4 гілочки
  • Вершки (33%) 160 г
  • Корінь хрону 140 г
  • Червоне сухе вино 400 мл
  • Кориця 1 паличка
  • Аніс 1 зірочка
  • Цукор 100 г

Як приготувати Салат з копченим лососем рецепт покроковий:

1) Очищаємо буряк, не розрізаючи, варимо годину в невеликій каструльці в вині з цукром, корицею і анісом. Коли вино випарується, підливати його, рідина повинна покривати овочі повністю. Охолоджуємо готовий буряк і нарізаємо слайсами. Склянкою з тоненького скла вирізаємо з неї кола невеликого діаметру.

2) Готуємо мус з хрону. Збиваємо корінь блендером до однорідності і пропускаємо через сито. Охолоджені вершки збиваємо до твердих піків. Силіконовою лопаткою з'єднуємо мелений хрін зі збитими вершками. Наповнюємо мусом кондитерський мішок.

3) Копчений лосось нарізаємо тоненькими слайсами і скручуємо в невеликі спіралі. Перепелині яйця відварюємо 5 хвилин в дуже солоній воді і різко охолоджуємо (так їх буде легше чистити). Розрізаємо на половинки.

4) За допомогою кондитерського мішка викладаємо на дно глибокої тарілки мус. На нього - перепелині яйця, копчений лосось, кружечки з буряка. Прикрашаємо салат зеленню, а на яйця викладаємо ікру щуки.

Мухомор

Якщо вам потрібно знайти салат без м’яса, то і тут ми вам можемо допомогти. Бо окрім класичного грецького салату існує ще багато чого цікавого.
«Мухомор» — яскравий вегетаріанський салат на Новий рік, який здатний прикрасити будь-який стіл.

Інгредієнти:

  • гриби консервовані (480 м);

  • кукурудза консервована і така ж квасоля;

  • пісний майонез;

  • корейська морква;

  • томати черрі (230 м);

  • сіль.

Для салату гриби промивають і дрібно нарізають. Консервовану квасолю обдають водою і відправляють в салат. Туди ж відправляють і кукурудзу. А ось моркву спочатку необхідно трохи віджати, щоб пішла зайва рідина, яка не потрібна для страви. Змішуємо компоненти і заправляємо майонезом.

Салат перекладаємо в глибоке блюдо, а по колу прикрашаємо його зеленню. В середині ж викладаємо розрізані на половинки томати черрі. На них майонезом малюємо білі цяточки. Ось і готова яскрава грибна галявина.

Ніжний фаршмак з сиром



"Форшмак – це закуска, яку часто готують для святкового столу. Хтось робить його з яблуком, хтось додає хліб, а хтось робить його просто з яйцем і цибулею. Я ж пропоную зовсім незвичайне поєднання, яке ви ще точно не куштували. Форшмак з сиром надзвичайно ніжний і обов'язково сподобається всім шанувальникам цієї страви", –  розповідає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти на 2 порції:

  •  100 г філе слабосоленого оселедця;
  •  30 г нежирного сиру;
  •  половина яйця, звареного вкруту;
  •  20 г подрібненої цибулі;
  •  2 ст. л. оливкової олії;
  •  мелений перець за смаком.

Рецепт форшмаку з сиром:

1. З філе оселедця видалити найдрібніші кістки за допомогою пінцету. Подрібнити оселедець в блендері або порубати ножем. Головне не перетворити рибу в пасту, а просто дрібно її порубати.

2. Цибулю порізати дуже дрібно, яйце потерти на тертці. Змішати в невеликій мисці подрібнений оселедець, цибулю, сир і яйце. Добре перемішати, додати перець і заправити форшмак оливковою олією.

Фруктовий салат

Щоб підсластити стіл і життя, пропонуємо вам рецепт легкого фруктового салату.

Інгредієнти:

  • два яблука;

  • мед (дві ст. л.);

  • два банана;

  • парочка апельсин і мандарин;

  • виноград (230 м);

  • лимон.

Всі фрукти миємо та очищаємо від шкірки. Далі приступаємо до приготування заправки для страви. Мед необхідно змішати з соком лайма або лимона, після чого розмішати до однорідного стану. Далі беремо гарну салатницю, складаємо в неї виноградні ягідки, порізані скибочками фрукти, часточки мандаринів. Компоненти перемішуємо і заправляємо медовою масою.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #Дружківка #Костянтинівка #новини #салати #цікаві салати на Новий Рік #що приготувати на Новий Рік
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...