«Спочатку поїм, потім побережуся», або як не отримати гастрит та печію у Новий рік

«Спочатку поїм, потім побережуся», або як не отримати гастрит та печію у Новий рік, Вікторія Повержук

Багато хто чекає новорічних свят саме для того, щоб приготувати багато смачних страв, які, зазвичай, не їдять кожного дня у повсякденному житті.

Є в нас така традиція: сідати за стіл об 11 ночі 31 грудня, скуштувати усе, що приготували, запити алкоголем чи чимось іншим. А через пару годин лягти спати, бо мало хто звичний не спати до другої ночі. Шлунок при цьому ще й в ранці залишається важким, а там 1 січня знову їсти вдома чи у гостях.

Після свят наступає період усунення наслідків, коли треба боротися із зайвими кілограмами, важкістю у шлунку, печією, нудотою та інше.

Але після свят життя продовжується, апокаліпсис не настане. Тому треба попіклуватися про своє здоров’я та продумати меню.

«Ні» напівфабрикатам з магазинів

Звісно, зараз можна купити вже посмажену курку, готові салати, котлети, курячі ніжки чи крила, піцу, суші та інше. Але, по-перше, звідки ми знаємо, коли та з чого це приготували? Ну, і по-друге, просто порахуйте, скільки коштуватиме приготувати ті ж самі крильця чи салат «грецький» вдома.

Варто також відмовитися від ковбаси, сардельок та сосисок. Краще купити трохи курячого філе для того ж олів’є – воно коштує приблизно стільки ж, скільки й ковбаса.

Так, приготування власноруч вимагає трохи більше часу, але не обов’язкого куховарити на 15 страв – достатньо двох-трьох, аби трохи повечеряти. І хто сказав, що сідати їсти треба тільки вночі й обов’язково все з’їсти «на рік вперед»? Ніхто не заважає сісти за стіл ввечері.

Якщо алкоголь, то з розумом, а не «коктейль Молотова» у шлунок

Ідеально взагалі без алкоголю, та якщо без нього ніяк не можна, краще купити одну пляшку чогось справді якісного. Не може бути такого щоб в місті не було хоча б одного магазину з якісним алкоголем.

У будь-якому випадку дуже шкідливо змішувати різні види алкоголю з різною кількістю градусів. До того ж, алкоголь підвищує апетит, жагу солодкого, і в принципі у великій кількості додає зайвих кілограмів до ваги.

Більше натуральних інгредієнтів

Завдяки інтернету можна знайти безліч рецептів смачних страв з корисними інгредієнтами, головне – бажання готувати та правильне поєднання продуктів.

Овочі, зелень, фрукти, сухофрукти, горіхи, натуральні спеції та трави, свіжа риба, рослинні олії, макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Соуси з меду та цитрусових, салати з фруктами та горіхами, запечена в духовці риба у фользі, яка взагалі не потребує олії.

Менше штучних солодощів та соусів

Знову ж, приготуйте самостійно соуси з цитрусових, меду, сухої гірчиці, натуральних спецій та трав. Варіацій – безліч. Придбайте натуральні рослинні олії, соєві соуси.

Щоб не зробити шлунку погано, краще відмовитись від солодощів із великою кількістю кольорового крему, згущеного молока, шоколаду. Спекти щось вдома буде дешевше. До того ж, ви точно будете знати, що ви додавали у випічку.

Кекси та рулети з вівсяної, гречаної чи рисової муки, імбирне печиво, пироги з манної крупи на кефірі та ще багато іншого, що буде легко засвоюватись організмом.

Отже:

Не сідати за стіл вночі;

Не їсти «від пуза», аби не навантажувати шлунок, підшлункову та жовчний міхур;

Віддавати перевагу натуральним продуктам;

Готувати те, що швидко засвоюється;

Не зловживати алкоголем.

Слов'янськ Дружківка Костянтинівка новини свята Новий рік їжа здоров'я
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі