Мумії, відьми та павутиння - п'ять "моторошних" страв на Геловін

Мумії, відьми та павутиння - п'ять "моторошних" страв на Геловін, Вікторія Повержук

В Україні Геловін, або День усіх святих, - це неофіційне свято. Але готуються до його святкування із кожним роком все ретельніше.

Якщо ви все ж таки вирішили влаштувати 31 жовтня посиденьки із друзями чи родичами, то ось вам декілька дотепних рецептів. Ну не сидіти ж за пустим столом.

Єгипетські мумії

Інгредієнти: 10 сосисок, 300 грам листкового тіста, 50 грам сиру, 20 штук перцю горошком.

Пласт тіста тонко розкатати та нарізати тонкими смужками не більше 1 см за шириною. Сосиску хаотично обмотайте смужкою тіста. Викладіть сосиски на деко, після чого відправте їх запікатися в духовку на 15-20 хвилин. Дайте сосискам охолонути, після чого зробіть їм «обличчя»: виріжте з сиру кружечки і вставте в нього перець горошком. Можна просто зробити очі кетчупом або гірчицею.

Зубаста посмішка

Інгредієнти: 2 червоних яблука, 20 штук маршмеллоу, 100 мл сметани, половина чайної ложки згущувача для вершків, 2 столових ложки сиропу какао або вареного згущеного молока.

Сметану будь-якої жирності змішати в ємності з сиропом какао (або згущеного молока) і згущувачем для вершків протягом 3 хвилин. Має вийти густий крем, на якому будуть триматися зуби і скибочки яблука.

Яблука промити, розрізати на чотири частини, видалити насіннєві коробочки. Нарізати великими часточками. На одну часточку викласти трохи крему і вставити в нього 6-7 зубів-маршмеллоу. Якщо маршмеллоу довгі, нарізати їх ножицями навпіл. Накрити другою скибочкою яблука, щоб вийшла страхітлива посмішка.

Відьмині кекси

Інгредієнти:

50 грам напівсолодкого шоколаду (для кексів),

сік чорносливу - чверть склянки,

борошно – три чверті склянки,

какао-порошок – півсклянки,

сода для випічки - чверть чайної ложки,

порошок для випічки - чверть чайної ложки,

сіль - чверть чайної ложки,

1 яйце

1 яєчний жовток,

пахта - третина склянки,

чверть склянки рослинного масла,

пів чайної ложки ванільного екстракту,

120 грам вершкового сиру,

4 склянки кондитерського цукру,

2 ст. ложки молока,

1 крапля зеленого харчового барвника,

шоколадне печиво - 12 штук,

смажена кокосова стружка - 50 грам (для прикраси) маленькі цукерки - 12 Штук (для прикраси),

кондитерські чашечки для кексів - 12 штук (з паперовими вкладишами).

Для кексів: Нагріти духовку або до 150 градусів. Встановити паперові вкладиші в чашечки для кексів. Покласти шоколад і сік чорносливу в термостійкий посуд, нагріти на слабкому вогні або в мікрохвильовці на низькій потужності до повного танення шоколаду.

Збити борошно, цукор, какао, соду, порошок для випічки і сіль у великій мисці. В іншому посуді збити яйце і додатковий яєчний жовток міксером 2-3 хвилини. Повільно влити пахту, масло, додати ваніль і розплавлену шоколадну суміш, перемішати. Додати борошняну суміш і ретельно все збити.

Залити тісто в кексові формочки, наповнити їх наполовину. Випікати в духовці близько 25 хвилин. Готовність кексів перевірити зубочисткою. Остудити готові кекси протягом 10 хвилин.

Для глазурі: Збити вершкове масло, арахісове масло і сир у великій мисці за допомогою міксера. Поступово додавати кондитерський цукок і молоко, гарненько змішати. Додати харчовий барвник за бажанням. Остудити.

Прикраса: Для капелюха відьми потрібно вирізати центр кожного кексу "конусом-кутом" за допомогою ножа. Покласти глазур "гіркою" по центру кожного кексу, щоб заповнити отвір і зробити обличчя. Поверх глазурі покласти печиво - як основу для капелюхи. Конуси з кексу помістити на печиво, краєчки прикрасити кондитерської посипкою або маленькими цукерками. Використовувати кокосову стружку для волосся і цукерки для очей і носа. Охолоджувати протягом 30 хвилин перед подачею на стіл.

Павутиння на печиві

Інгредієнти:

30 грам гіркого кондитерського шоколаду,

150 грам цукру,

2 склянки вершкового масла або маргарину,

3 яйця

1 чайна ложка ваніліну,

1 склянка волоського горіха,

1 склянка борошна,

200 гзефірного крему,

30 грам напівсолодкого шоколаду.

У каструлі, що стоїть на повільному вогні, розплавити гіркий шоколад і вершкове масло. Прибрати з вогню, додати цукор, розмішати і охолоджувати протягом 10 хвилин. У ще теплу шоколадну суміш влити добре збиті яйця і додати ванілін.

В отриману масу додати борошно і подрібнені горіхи. Тісто має бути напіврідким. Його потрібно рівномірним шаром вилити на змащений жиром деко і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин, важливо не перепекти.

Корж ще гарячим рівномірно змастити зефірної кремом і швидко охолодити. Розтопити напівсолодкий шоколад, вилити його в щільний пакет, виконати в ньому тонкий отвір і намалювати на поверхні зефіру павутинки. Розрізати прикрашений корж на рівні частини.

Сирні відьмині мітли

Інгредієнти: сир «косичка» (адигейський, солоний або копчений, сулугуні), солона - 1 упаковка.

Сир розділити на товсті «нитки». Кожну товсту нитку руками розберіть на більш тонкі. Чим тонше будуть ниточки, тим пишніше вийде «мітла». Викладіть тонкі нитки сиру на дошку і розріжте навпіл на дві частини.

Навколо соломки обмотайте дві частини хрест-навхрест і зав'яжіть тонкою сирною ниткою. У вас вийде заготовка «мітли».

Смачного!

Славянск новости Дружковка Донецкая область свято Геловін страви рецепти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі