
Новини компаній
17:45, 14 червня 2022 р.
Дивні способи вживання алкоголю
Новини компаній
Алкогольні напої займають особливе місце у житті. Важко уявити собі Новий Рік в Україні без шампанського, застілля в Грузії без вина, а День Святого Патріка в Ірландії без віскі чи коктейлю на його основі. Цікаво, що крім стандартних способів алкогольних напоїв, існують і досить незвичайні. Саме їх ми розглянемо у цій статті.

П'яний кавун
Для початку слід визначитися з алкоголем, чи це буде горілка або шампанське. Далі береться кавун середнього розміру і встановлюється таким чином, щоб він скочувався і не перевертався. Потім у кірці роблять отвір діаметром від 3 до 4 см. За орієнтир можна взяти шийку пляшки. Наприклад, у шампанського воно трохи ширше.
Далі горілку відкривають і вставляють шийку в зроблений отвір. Приблизно через 30-40 хвилин напій повністю вбирається в кавун. Коли пляшка спорожніє, ягоду ставлять у холодильник мінімум на годину. Втім, деякі поціновувачі стверджують, що в ідеалі треба почекати пів доби. Подача виконується звичайним чином – кавун просто розрізають на шматки.
Наперстки замість стопок
Цей спосіб активно використовувався у країнах пострадянського простору серед членів партбюро та комсомольців. Розсудивши, що мало і часто, це те саме, що багато і рідко, напій замість чарок розливали по швейних наперстках. До речі, особливого задоволення такий спосіб не приносив, адже горілка навіть не доходила до шлунка. Натомість послідовників такого способу ніхто не міг дорікнути пияцтву.
Горілка як ліки
Іноді горілку використовують як лікарський засіб. Так, при зубному болю або розладі шлунка стопку напою потрібно змішати із сіллю, а потім залпом випити. При застуді, залежно від фантазії «лікаря» у горілку додавали спеції, переважно чорний або червоний перець, корицю. Від болю у горлі напій змішували з яєчним жовтком.
Апельсин із коньяком
І тут діє той самий алгоритм, як і з кавуном. 50 мл коньяку за допомогою звичайного медичного шприца закачують до апельсину. Причому зробити це потрібно так, щоб потрапити до кожної часточки. Потім дірки заклеюють пластиліном або скотчем, а цитрус поміщають у холодильник на 8-10 годин для визрівання. Перед подачею апельсин просто розрізають на часточки.
Бехеровка з пивом
Цей спосіб використовують у барах Чехії. Стопку Бехеровки обов'язково подають із келихом пива. Напої обов'язково слід чергувати. Ковток Бехерівки - ковток або два пива і т.д. Цікаво, що в Угорщині так само вживають національні настоянки на травах.
Тверезий водій
У Сицилії деякі жителі після того, як уживали вино, запивають його міксом харчової соди та тамаринду. Вважається, що ядрена суміш геть-чисто відбиває запах алкоголю. Чи це так насправді, сказати складно, але вулкан у шлунку точно забезпечений.

Алкогольний тортик
Дуже цікавий спосіб вживання яєчного лікеру винайшли європейські студенти. Щоб приготувати цей шедевр, знадобляться готові бісквітні коржі та пляшка лікеру. Заготівлю для торта просто просочують, акуратно намазуючи замість крему, а потім витримують за кімнатної температури кілька годин.
Який би спосіб вживання алкоголю ви не вибрали для свого застілля, довго шукати якісні напої вам не доведеться. Досить зазирнути до алкомаркету Vintage, де представлена продукція від найкращих виробників з усього світу. Тут ви зможете придбати якісні ліцензовані напої за дуже лояльними цінами. Більше того, кожен покупець може зареєструватися в накопичувальній бонусній програмі та отримувати індивідуальну знижку при кожній подальшій покупці.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
23:53
21 квітня
17:51
21 квітня
23:36
16 квітня
live comments feed...